ثبت اختراع بین المللی (PCT)

برای آشنایی بیشتر شما با ثبت اختراع بین المللی ، اطلاعاتی در اختیارتان قرار میدهیم تا بتوانید با ذهنی بازتر راجع به ثبت اختراعات خود بصورت بین المللی تصمیم گیری نمایید.

 

پیمان همکاری ثبت اختراع بین المللی (PCT)

قبل از هر چیز ممکن است برایتان سوال شده باشد که پیمان همکاری ثبت اختراع  بین المللی چیست؟

PCT یک معاهده بین المللی با بیش از 150 کشور متعاهد است. PCT این امکان را فراهم می کند که به جای ثبت چندین برنامه جداگانه ملی یا منطقه ای، با ثبت یک درخواست ثبت اختراع “بین المللی” به طور همزمان در تعداد زیادی از کشورها از ثبت اختراع خود استفاده کنید.

برنامه های ثبت اختراع و اعطای حق ثبت اختراع تحت کنترل دفاتر ثبت اختراع ملی یا منطقه ای که “مرحله ملی” نامیده می شود، باقی می ماند.

شرکت های بزرگ دنیا، موسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها از PCT هنگامی که به دنبال حمایت از ثبت اختراع بین المللی هستند استفاده می‌کنند. همچنین توسط شرکتهای کوچک و متوسط و مخترعین منفرد نیز استفاده می شود.

پیمان همکاری ثبت اختراع بین المللی (PCT)

اگر تابعیت یا مقیم یک کشور متعاهد PCT هستید، حق ثبت درخواست ثبت اختراعات بین المللی را دارید و از آنجایی که حق ثبت اختراع از نظر قلمرو محدود است، برای محافظت از اختراع خود در چندین کشور چند گزینه پیش رو دارید:

الف) مسیر مستقیم در ثبت اختراع بین المللی

شما می‌توانید به طور مستقیم در همه کشورهایی که می‌خواهید از اختراع خود محافظت کنید، به طور همزمان درخواست های ثبت اختراع جداگانه را ثبت کنید. (برای برخی از کشورها، ممکن است ثبت اختراعات منطقه ای هم موجود باشد).

ب) مسیر PCT

شما می توانید از تاریخ ثبت اولین درخواست مستقیم یا در مدت 12 ماهه پیش بینی شده توسط کنوانسیون پاریس، درخواست خود را تحت PCT ثبت کنید.

روش PCT شامل موارد زیر است:

1. بایگانی: شما با رعایت شرایط تشریفات PCT، یک درخواست بین المللی را با یک زبان در یک اداره ثبت اختراع ملی یا منطقه ای ثبت می‌کنید و یک مجموعه هزینه پرداخت می کنید.

2. یک “مرجع جستجوی بین الملل” (ISA) (یکی از دفاتر بزرگ ثبت اختراعات در جهان) اسناد و مدارک ثبت شده اختراعات قبلی را شناسایی می کند . و با موضوع اختراع درخواست شما مقایسه میکند که ممکن است در قابل اختراع بودن اختراع شما تأثیر بگذارد.

3. انتشارات بین المللی: پس از گذشت انقضا 18ماهه، از اولین تاریخ تشکیل پرونده، محتوای برنامه بین المللی شما برای جهانیان افشا می شود.

4. جستجوی تکمیلی بین المللی (اختیاری): ISA دوم اسناد منتشر شده ای را که به دلیل تنوع اختراعات قبلی در زبانهای مختلف و زمینه های فنی مختلف، توسط اولین ISA یافت نشده است، شناسایی می‌کند.

5. آزمون مقدماتی بین الملل (اختیاری): یکی از ISAها به درخواست شما، یک تجزیه و تحلیل اضافی برای ثبت اختراعات انجام می دهد.

6. فاز ملی: پس از پایان مراحل PCT ، معمولاً در30 ماه از اولین تاریخ ثبت درخواست اولیه خود، شروع به دریافت حق ثبت اختراع خود مستقیماً از دفاتر ثبت اختراع ملی (یا منطقه ای) از کشورهایی که می خواهید آنها را بدست آورید، می کنید.

 

مدت زمان مراحل PCT (ثبت اختراع بین المللی)

در بیشتر موارد، از زمان ثبت درخواست خود (یا معمولاً 30 ماه از تاریخ ثبت درخواست اولیه ثبت اختراع)  تا قبل از اینکه مجبور شوید. مراحل ملی را با دفاتر ثبت اختراع منفرد شروع کرده و الزامات ملی را برآورده کنید، فرصت دارید(حداکثر 18 ماه).

زمان لازم برای بررسی و اعطای حق ثبت اختراع در دفاتر ثبت اختراع متفاوت است.

کارشناسان ما در مخترع شو مشتاقانه منتظر تماس شما و پاسخگویی به سوالات شما هستند

شماره تماس ما: 09147290588

پاسخ سوالات ثبتی شما اینجاست مشاوره رایگان