ثبت اختراع بین المللی (PCT)

ثبت اختراع بین المللی، امری است که برای هر مخترع و صاحب ایده ای مهم است، در ابتدای این مطلب به اهمیت آن و در ادامه به چگونگی آن میپردازیم. در دنیای امروز و با وجود بازارهای جهانی و بین المللی حمایت ویژه از ایده‌های ناب و دست اول و پردازش تفکرات ابتکاری، به امری بسیار مهم تبدیل شده است.

از این رو توجه به حقوق مالکیت فکری از مهم ترین الزامات دنیای امروز است. بنابراین نظام‌های مالکیت فکری و به خصوص نظام ثبت اختراع بین المللی (پتنت بین المللی) ایجاد شده اند. این امر درکشورهای مختلف در راستای ثبت رسمی ایده‌های ناب و دستاوردهای نوآورانه و احراز مالکیت افراد بر ابتکارات و نوآوری‌هایشان تشکیل شده است.

این کار هم اکنون در کشورهای مختلف اجرا شده و بسیار هم مورد استقبال و توجه افراد قرار گرفته است که در دوره‌های گذشته نقص در این زمینه به طرز فاحشی مشهود بود و هم اکنون بسیاری از این نقص ها برطرف شده است. مخترع شو در تمامی زمینه های ثبت اختراع در ایران فعالیت می کند و همچنین در زمینه ثبت اختراع بین المللی نیز می تواند تا آخر مسیر همراه شما باشد.

برای آشنایی بیشتر شما با ثبت اختراع بین المللی، اطلاعاتی در اختیارتان قرار میدهیم تا بتوانید با ذهنی بازتر راجع به ثبت اختراع خود بصورت بین المللی تصمیم گیری نمایید.

 

مراحل انجام ثبت اختراع بین المللی 

شامل پنج مرحله است که سه مورد ابتدای کار به صورت خودکار انجام میشود:

  • مرحله ی اول : آماده کردن و ثبت درخواست از سمت متقاضی و پردازش درخواست از سمت دفتر دریافت کننده.
  • مرحله ی دوم : آماده کردن گزارش جستجوی بین المللی و ثبت اظهارات یک متخصص یا مقام بین المللی.
  • مرحله ی سوم : درخواست متقاضی همراه با گزارش جستجوی بین المللی توسط وایپو منتشر میشود.
  • مرحله ی چهارم و پنجم : این مراحل اختیاری است و شامل جستجوی بین المللی تکمیلی میشود که توسط متخصصین جستجوی بین المللی انجام میگیرد.

 

متولی ثبت قانونی و ثبت داخلی اختراع

بسته به اینکه اختراع، داخلی باشد یا خارجی برای ثبت آن لازم است که با مراکز مختلف ارتباط برقرار شود. که بیشترشان به صورت الکترونیکی و از طریق وبسایت انجام میپذیرد. مهم ترین این سازمان‌ها شامل موارد زیر میشود :

  • مرکز مالکیت معنوی
  • کنوانسیون پاریس
  • سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO))
  • معاهده ی PCT

 

پیمان همکاری ثبت اختراع بین المللی (PCT)

قبل از هر چیز ممکن است برایتان سوال شده باشد که پیمان همکاری ثبت اختراع  بین المللی چیست؟

PCT یک معاهده بین المللی با بیش از 150 کشور متعاهد است. PCT این امکان را فراهم می کند که به جای ثبت چندین برنامه جداگانه ملی یا منطقه ای، با ثبت یک درخواست ثبت اختراع “بین المللی” به طور همزمان در تعداد زیادی از کشورها از ثبت اختراع خود استفاده کنید.

برنامه های ثبت اختراع و اعطای حق ثبت اختراع تحت کنترل دفاتر ثبت اختراع ملی یا منطقه ای که “مرحله ملی” نامیده می شود، باقی می ماند.

شرکت های بزرگ دنیا، موسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها از PCT هنگامی که به دنبال حمایت از ثبت اختراع بین المللی هستند استفاده می‌کنند. همچنین توسط شرکتهای کوچک و متوسط و مخترعین منفرد نیز استفاده می شود.

مزایای معاهده ی PCT

  • با استفاده از آن میتوانید شرایطی فراهم کنید که به راحتی حمایت بین المللی را کسب کنید.
  • میتوانید به راحتی اظهارنامه ثبت اختراع را به ادارات ملی و یا منطقه ای تسلیم کنید.
  • میتوانید به امور خود سرعت بخشیده و از اتلاف زمان و هزینه جلوگیری کنید.
  • میتوانید شرایطی مساعد فراهم نموده در راستای تجدید نظر و اعمال اصلاحات در مدارک و مستندات اظهارنامه ی ثبت اختراع.

پیمان همکاری ثبت اختراع بین المللی (PCT)

اگر تابعیت یا مقیم یک کشور متعاهد PCT هستید، حق ثبت درخواست ثبت اختراعات بین المللی را دارید و از آنجایی که حق ثبت اختراع از نظر قلمرو محدود است، برای محافظت از اختراع خود در چندین کشور چند گزینه پیش رو دارید:

الف) مسیر مستقیم در ثبت اختراع بین المللی

شما می‌توانید به طور مستقیم در همه کشورهایی که می‌خواهید از اختراع خود محافظت کنید، به طور همزمان درخواست های ثبت اختراع جداگانه را ثبت کنید. (برای برخی از کشورها، ممکن است ثبت اختراعات منطقه ای هم موجود باشد).

ب) مسیر PCT

شما می توانید از تاریخ ثبت اولین درخواست مستقیم یا در مدت 12 ماهه پیش بینی شده توسط کنوانسیون پاریس، درخواست خود را تحت PCT ثبت کنید.

روش PCT شامل موارد زیر است:

1. بایگانی: شما با رعایت شرایط تشریفات PCT، یک درخواست بین المللی را با یک زبان در یک اداره ثبت اختراع ملی یا منطقه ای ثبت می‌کنید و یک مجموعه هزینه پرداخت می کنید.

2. یک “مرجع جستجوی بین الملل” (ISA) (یکی از دفاتر بزرگ ثبت اختراعات در جهان) اسناد و مدارک ثبت شده اختراعات قبلی را شناسایی می کند . و با موضوع اختراع درخواست شما مقایسه میکند که ممکن است در قابل اختراع بودن اختراع شما تأثیر بگذارد.

3. انتشارات بین المللی: پس از گذشت انقضا 18ماهه، از اولین تاریخ تشکیل پرونده، محتوای برنامه بین المللی شما برای جهانیان افشا می شود.

4. جستجوی تکمیلی بین المللی (اختیاری): ISA دوم اسناد منتشر شده ای را که به دلیل تنوع اختراعات قبلی در زبانهای مختلف و زمینه های فنی مختلف، توسط اولین ISA یافت نشده است، شناسایی می‌کند.

5. آزمون مقدماتی بین الملل (اختیاری): یکی از ISAها به درخواست شما، یک تجزیه و تحلیل اضافی برای ثبت اختراعات انجام می دهد.

6. فاز ملی: پس از پایان مراحل PCT ، معمولاً در30 ماه از اولین تاریخ ثبت درخواست اولیه خود، شروع به دریافت حق ثبت اختراع خود مستقیماً از دفاتر ثبت اختراع ملی (یا منطقه ای) از کشورهایی که می خواهید آنها را بدست آورید، می کنید.

 

مدت زمان مراحل PCT (ثبت اختراع بین المللی)

در بیشتر موارد، از زمان ثبت درخواست خود (یا معمولاً 30 ماه از تاریخ ثبت درخواست اولیه ثبت اختراع)  تا قبل از اینکه مجبور شوید. مراحل ملی را با دفاتر ثبت اختراع منفرد شروع کرده و الزامات ملی را برآورده کنید، فرصت دارید(حداکثر 18 ماه).

زمان لازم برای بررسی و اعطای حق ثبت اختراع در دفاتر ثبت اختراع متفاوت است.

کارشناسان ما در مخترع شو مشتاقانه منتظر تماس شما و پاسخگویی به سوالات شما هستند.

شماره تماس ما: 09147290588

 

پاسخ سوالات ثبتی شما اینجاست مشاوره رایگان
ثبت دیدگاه جدید

نشانی ایمیل و شماره تماس شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است